Доступність посилання

ТОП новини

Росія хоче від США, щоб Україна брала до уваги «вибори» сепаратистів


(архівне фото)
(архівне фото)

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у телефонній розмові з державним секретарем США Джоном Керрі в середу «особливо наголосив на пріоритетному характері налагодження стійкого прямого діалогу Києва з Донецьком і Луганськом у контексті виборів, що відбулися там», заявила прес-служба МЗС Росії.

Російський міністр також наголошував американському голові дипломатії на неприпустимості зриву виконання «мінських домовленостей», мовиться в повідомленні.

Іще однією темою розмови була ядерна програма Ірану.

У США про цю розмову речниця Державного департаменту Джен Сакі лише коротко повідомила, що співрозмовники обговорили «становище в Україні і наше постійне занепокоєння ескалацією становища там».

Росія є єдиною країною світу, яка не тільки не засудила проведення сепаратистами їхніх незаконних «виборів» 2 листопада, що стали грубим порушенням «мінських домовленостей», а й заявила, що «поважає» їхні результати. У зв’язку з цією й багатьма іншими діями Москви щодо України у світі і в Києві вже багато разів звертали увагу, що саме Росія, а також підтримувані нею сепаратисти в частині Сходу України, є тими сторонами, які постійно зривають виконання «мінських домовленостей».

XS
SM
MD
LG