Доступність посилання

ТОП новини

У Львові розпочався медіа-форум


У Львові розпочався медіа-форум «Війна, політика, корупція. Медіа: гравець чи інструмент?». Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у ньому беруть участь близько 500 журналістів, медіа-експертів і студентів з семи країн, зокрема Білорусі, Росії, Польщі, Німеччини, України.

Протягом двох днів, 13 і 14 листопада, відбудеться дев’ять дискусій. Мова йтиме про те, що станеться у державі, якщо медіа втратять незалежність і професійність; про те, хто зможе подолати інформаційну стіну Путіна; про інформпростір України; пропаганду у медіа під час війни.

Білоруська журналістка Юлія Слуцька розповіла про те, як влада Білорусі знищила незалежні медіа. За її словами, це були економічні методи, коли рекламодавцям влада вказувала, де можна розмістити рекламу, судові позови проти незалежних ЗМІ, позбавлення ліцензії. Нині, каже журналістка, білоруська влада цілком монополізувала медіа.

«Людська гідність, дотримання етичних правил, чесна робота журналіста, якщо цим слідувати дуже просто можна буде змінити країну», – каже польський медіа експерт Ян Пєкло.

Медіа-форум започаткований у Львові рік тому, щоб створити дискусійну платформу для журналістів.

XS
SM
MD
LG