Доступність посилання

ТОП новини

З наступного тижня почнуть обговорювати кадрові питання – «Самопоміч»


Кадрові питання щодо нового складу уряду почнуть обговорюватися з наступного тижня. Про це заявила представник партії «Об’єднання «Самопоміч» Оксана Сироїд перед початком коаліційних переговорів.

Напередодні представник партії «Народний Фронт» Віторія Сюмар повідомила, що учасники коаліційних переговорів досягли консенсусу – коаліція буде формуватися винятково фракціями, а Кабмін – прем'єр-міністром за узгодження з коаліцією.

За її словами, до складу коаліції не зможуть увійти депутати на індивідуальній основі, а також народні депутати, які голосували за «диктаторські закони», та члени партії «Опозиційний блок».

Раніше представник «Блоку Петра Порошенка» Віталій Ковальчук заявив, що до 14 листопада члени робочої групи щодо узгодження тексту коаліційної угоди планують остаточно погодити текст.

За даними 100% опрацьованих електронних протоколів, у багатомандатному виборчому окрузі лідирує «Народний фронт», відразу за ним із невеликим відривом – «Блок Петра Порошенка». Також проходять до парламенту, долаючи 5-відсотковий бар’єр, «Самопоміч», «Опозиційний блок», Радикальна партія Олега Ляшка і «Батьківщина».

Всі ці політичні сили, окрім «Опозиційного блоку», беруть участь у обговоренні проекту коаліційної угоди.

XS
SM
MD
LG