Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко сподівається, що місія ОБСЄ сприятиме виконанню мінських угод


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко сподівається, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ допоможе сторонам конфлікту на Донбасі повернутися до виконання мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на сході країни.

«Я покладаю надії на те, що місія ОБСЄ зможе відновити виконання мінських домовленостей, які сьогодні так важливі не лише для України. Виконання мінських домовленостей є надзвичайно важливим на сьогоднішній день», – заявив президент.

Порошенко переконаний, що тільки безумовне виконання мінських домовленостей і повна реалізація його мирного плану зможуть припинити конфлікт на Донбасі.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій. Проте мінські домовленості неодноразово порушувались.

За даними РНБО, станом на 11 листопада від початку проведення АТО 4079 українських військових були поранені, загинули 1052.

Раніше, 1 листопада, в ООН повідомили, що щонайменше 4035 людей загинули за шість місяців конфлікту на сході України. 300 людей були вбиті вже після оголошення перемир’я на Донбасі.

XS
SM
MD
LG