Доступність посилання

ТОП новини

У Росії незадоволені роботою місії ОБСЄ на Донбасі


Малюнок, поширений у соцмережах
Малюнок, поширений у соцмережах

У Росії кажуть, що односторонні доповіді місії ОБСЄ в Україні не сприяють створенню атмосфери довіри. Про це заявив офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич.

«Не можемо не відзначити однобокість інформаційних матеріалів цієї місії по ситуації на Донбасі, яка посилилась останнім часом. Про концентрацію сил українських військових практично не повідомляється», – зазначив Лукашевич.

У МЗС Росії вважають, що «одностороннє інформування місією про стан справ в зоні розмежування сторін навряд чи відповідає завданням створення атмосфери довіри в Україні».

За словами Лукашевича, дії місії ОБСЄ в інциденті з обстрілом школи в Донецьку змушують засумніватися в об’єктивності доповідей місії.

Цього тижня користувачі мережі «Твіттер» в Україні почали кампанію під хештегом #MercenaryOSCE («ОБСЄ-найманці»). Причиною стала доповідь СММ ОБСЄ про обстріл школи в Донецьку, внаслідок якої загинули двоє підлітків. Звіт спостерігачів не містив прямої вказівки на того, хто винен у їхній загибелі, але стверджував, що снаряд чи міна були випущені з того напрямку, де перебувають українські війська. Місія не повідомила, яким чином дійшла такого висновку.

Постійний представник Росії при ОБСЄ заявив, ніби ця доповідь прямо вказує на провину української армії. Раніше блогери в соцмережах, журналісти, а також працівники Ради національної безпеки та оборони на підставі аналізу відеорепортажів із місця події російських телеканалів і фотографій на сепаратистських сайтах дійшли висновку, що снаряд чи міна, вибух яких убив підлітків, міг бути випущений тільки з глибини територій, захоплених сепаратистами.

XS
SM
MD
LG