Доступність посилання

ТОП новини

Маккейн: історія судитиме Обаму за те, що гинуть українці


Американський сенатор Джон Маккейн на прес-конференції в Києві, 4 вересня 2014 року
Американський сенатор Джон Маккейн на прес-конференції в Києві, 4 вересня 2014 року

Американський сенатор Джон Маккейн виступив із різкою критикою президента США Барака Обами, якого вважає відповідальним за ненадання Україні зброї.

«Коли я говорю своїм виборцям, що після того, що робить Путін, ми досі не надали українцям зброю, вони в це не вірять. Вони не вірять, що ми можемо спостерігати, як українці вмирають у той час, як ми навіть не надаємо їм зброю для захисту. Історія судитиме цього президента не тільки як невдалого президента, але як того, хто відповідальний за безглузду загибель невинних українців», – стверджує сенатор.

Так він відреагував на останні повідомлення про рух російських військ та озброєнь на сході України та поблизу українських кордонів.

Республіканець Джон Маккейн не вперше виступає з критикою дій адміністрації Обами під час української кризи. У грудні 2013 року в розпал подій на Майдані сенатор відвідав Україну і виступив на підтримку демонстрантів, які на той час вимагали від тодішнього президента Януковича не відмовлятися від євроінтеграції і покарати винних у розправі над активістами 30 листопада.

Республіканці після останніх проміжних виборів зміцнили своє представництво в Палаті представників і здобули більшість у Сенаті. Аналітики припускають, що це може змусити президента Обаму, який є демократом, змінити частину своєї адміністрації.

Росія заперечує присутність своїх військ та озброєнь на сході України. НАТО і США цього тижня заявили, що підтверджують повідомлення українських силовиків про введення на схід України нових важких озброєнь і військ із Росії.

XS
SM
MD
LG