Доступність посилання

ТОП новини

Доповідач ПАРЄ з гуманітарної ситуації відвідає Київ і Харків


Вивчення ситуації із внутрішньо переміщеними особами в Україні внаслідок конфлікту на сході країни, а також внаслідок анексії Криму буде метою візиту доповідача Парламентської асамблеї Ради Європи Джима Шерідана.

Як повідомляє прес-служба Ради Європи, візит запланований на 17-18 листопада.

За даними Бюро з координації і гуманітарної допомоги ООН, станом на 7 листопада в Україні зареєстровано понад 454 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них 435 тисяч – із Донбасу і 19 тисяч – із Криму. За оцінками експертів, реальна кількість внутрішньо переміщених осіб може бути вищою у 2-3 рази.

Під час візиту доповідач планує зустрітися з представниками ДСНС і місцевої влади в Харківській області, відповідальними за роботу із внутрішньо переміщеними особами, представниками місцевих неурядових організацій, а також відвідати центр реєстрації і розміщення внутрішньо переміщених осіб.

У Києві Шерідан планує зустрітися з представниками центральної влади, зокрема з віце-прем’єром України, членами української делегації в ПАРЄ, представниками міжнародного співтовариства і неурядових організацій.

8-10 грудня доповідач також планує відвідати Росію, де також перебуває значна кількість переселенців зі сходу України.

Доповідь про гуманітарну ситуацію на сході України може бути винесена на розгляд сесії ПАРЄ наприкінці січня 2015 року.

XS
SM
MD
LG