Доступність посилання

ТОП новини

Президент Грузії закликає депутатів парламенту єднатися на шляху до Європи


Ґіорґі Марґвелашвілі виступає на сесії парламенту, Кутаїсі, 14 листопада 2014 року
Ґіорґі Марґвелашвілі виступає на сесії парламенту, Кутаїсі, 14 листопада 2014 року

Президент Грузії Ґіорґі Марґвелашвілі закликав сьогодні депутатів парламенту «єднатися на шляху до Європи» в час політичної кризи в цій країні.

Виступаючи в парламенті, він заявив, що недавній вихід із уряду трьох проєвропейських міністрів створив серйозні сумніви щодо майбутнього курсу Грузії в самій країні і за кордоном.

Президент також додав, що й раніше заявляв, що «неповага до інституцій і нехтування принципом стримувань і противаг створить труднощі для державної системи, і ось це сталося».

Ці слова стали непрямою критикою прем’єр-міністра Іраклі Ґарібашвілі, який на початку місяця звільнив міністра оборони Іраклі Аласанія після його критичних зауважень із приводу низки нових звинувачень його підлеглих і арештів декого з них. Аласанія заявляв, що ці дії є «політично мотивованим нападом на євроатлантичний курс Грузії». Після його звільнення на знак протесту пішли у відставку й міністри закордонних справ Майя Панджикідзе і євроатлантичної інтеграції Алексі Петріашвілі, а партія Аласанії «Наша Грузія – Вільні демократи» вийшла зі складу владної коаліції «Грузинська мрія», внаслідок чого коаліція втратила більшість у парламенті.

XS
SM
MD
LG