Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: Росія вислала німецького дипломата з Москви після аналогічного кроку Німеччини


15 листопада стало відомо про шпигунський скандал, що ускладнив і без того непрості стосунки Москви та Берліна. Про це повідомляє німецьке видання Der Spiegel з посиланням на джерело в уряді ФРН.

«Співробітниця посольства Німеччини в Москві залишила країну на вимогу російської влади, − заявив неназваний урядовець. – Ми висловили російській стороні наш жаль з приводу цього необґрунтованого рішення».

Видання стверджує, що дана працівниця, ім’я якої не уточнюється, тривалий час працювала у політичному відділі посольства.

За даними Der Spiegel, таке рішення Москви стало симетричною відповіддю на дії німецького дипломатичного відомства. Раніше Німеччина оголосила персоною нон-ґрата російського дипломата, що працював у генконсульстві в Бонні.

За світовою практикою, у разі оголошення персоною нон-ґрата в одній країні дипломата іншої через шпигунство інша країна вдається до аналогічних дій щодо дипломата з першої держави, навіть якщо там про шпигунство не йдеться.

Сьогодні канцлер Німеччини Анґела Меркель, виступаючи в кулуарах саміту «Групи двадцяти» в Австралії, попередила про ймовірність нових санкцій проти Росії, якщо Москва не виведе війська і озброєння з східних районів України. Меркель, зокрема, сказала, що ЄС розглядає нові фінансові санкції проти окремих російських громадян, причетних до кризових подій на Україні.

XS
SM
MD
LG