Доступність посилання

ТОП новини

США підтверджують, що ісламісти стратили ще одного американця


Пітер Кассіґ, гуманітарний працівник у Сирії, архівне фото 2012–2013 року
Пітер Кассіґ, гуманітарний працівник у Сирії, архівне фото 2012–2013 року

Президент США Барак Обама підтвердив у неділю, що ісламісти з угруповання «Ісламська держава» дійсно стратили гуманітарного працівника-американця, якого вони захопили в Сирії минулого року.

За його словами, це вбивство було «актом чистого зла з боку терористичного угруповання, яке світ справедливо пов’язує з нелюдськістю».

Раніше цього дня в інтернеті з’явився відеозапис від імені цього угруповання: на ньому ісламіст у масці стинає голову чоловікові, якого назвали американцем на ім’я Абдул-Рахман Кассіґ.

Також на відео показана масова страта ще не менш як 15 чоловіків, яких назвали сирійськими військовими.

26-літній Пітер Кассіґ, за повідомленнями, за час перебування в полоні в ісламістів навернувся до ісламу і взяв собі ім’я Абдул-Рахман.

На час захоплення він, колишній військовий, працював у Сирії як гуманітарний працівник-доброволець, допомагаючи жертвам тамтешньої громадянської війни.

Раніше угруповання «Ісламська держава» вже оприлюднювало відеозаписи страт інших іноземних заручників, серед яких були, зокрема, громадяни США й Великої Британії. Ісламісти заявляють, що це помста за удари, яких завдає по їхніх позиціях у Сирії й Іраку авіація міжнародної коаліції Заходу під проводом США.

XS
SM
MD
LG