Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Україна готова до «тотальної війни» в разі нападу Росії, яка зриває домовленості


Петро Порошенко оглядає нову техніку української армії, 26 липня 2014 року
Петро Порошенко оглядає нову техніку української армії, 26 липня 2014 року

Президент України Петро Порошенко заявив в оприлюдненому в неділю інтерв’ю, що не боїться війни з російськими військами, і Україна готова до «сценарію тотальної війни» в разі їхнього нападу.

Українська армія зараз у набагато кращому стані, ніж п’ять місяців тому, Україна має підтримку всього світу, а солдати засвідчили, що здатні захистити країну, сказав він в інтерв’ю німецькому щоденникові Bild.

За словами Порошенка, «ми не хочемо війни, ми хочемо миру, але Росія не дотримується ніяких домовленостей».

Президент, серед іншого, наголосив, що Україна виконала все, що обіцяла, за мирною угодою, готова до компромісів і вважає, що конфлікт не можна вирішити воєнним чином. Росія ж «обіцяє одне, а наступного дня робить прямо протилежне», додав він.

17 листопада у Брюсселі міністри закордонних справ країн-членів Європейського союзу розглядатимуть нинішній стан санкцій проти Росії, накладених через її втручання в Україні, і можливість далі посилити їх через те, що вона не виконує підписаних нею мирних домовленостей.

За повідомленнями, також у понеділок у Брюсселі має перебувати з візитом міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Останніми днями в Україні говорять про дедалі більше ознак того, що Росія в захопленій сепаратистами і її військами частині Донбасу може готувати новий масований наступ на інші території України. Москва ж продовжує заявляти, що її військ і бойової техніки на Донбасі немає і що вона ніяк не причетна до дій підтримуваних нею збройних сепаратистів.

XS
SM
MD
LG