Доступність посилання

ТОП новини

На сході України за минулу добу загинули 6 українських силовиків – РНБО


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Упродовж минулої доби на Донбасі загинули шестеро українських військовослужбовців, дев’ять були поранені, заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Він підтвердив дані, які раніше оприлюднив прес-центр АТО.

Ситуація на території Донецької і Луганської областей, за словами Лисенка,залишається напруженою. «Бойовики продовжують напади й обстріли позицій сил АТО. Фіксується переміщення і перегрупування російських військ і бойовиків. Нарощування сил і засобів ураження бойовиків відбувається на напрямках села Піски, міст Мар’їнка, Красногорівка та Авдіївка Донецької області», – сказав речник.

За його словами, найбільш активними напрямами обстрілів позицій АТО залишаються Дебальцевський, Луганський і Донецький.

Сепаратисти на своїх сайтах також повідомляють про бої в районах міст Донецьк, Дебальцеве, Авдіївка, Горлівка і Єнакієве на Донеччині, поблизу «Бахмутки», Кіровська, Первомайська, в Новоайдарському, Станично-Луганському та інших районах Луганщини.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій. Проте мінські домовленості неодноразово порушувались.

Бойовики заявляють про необхідність термінового продовження мінських переговорів.

За даними РНБО, від початку проведення АТО станом на 11 листопада 4079 українських військових були поранені, загинули 1052.

XS
SM
MD
LG