Доступність посилання

ТОП новини

Суд заарештував підозрюваного у підкупі виборців у 198-му окрузі на Черкащині


За підкуп виборців для голосування за певного кандидата під час парламентських виборів затримано особу, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Встановлено, що член виборчого штабу одного з кандидатів у народні депутати України по 198-му виборчому округу з метою підкупу виборців на позачергових виборах народних депутатів до Верховної Ради залучив особу, яка мала підшукати осіб для голосування за певного кандидата за винагороду в сумі 150 гривень У подальшому, пересвідчившись, що зазначена особа знайшла 14 громадян, згодних проголосувати за вказаного кандидата, член виборчого штабу кандидата в депутати передав 2000 гривень для надання виборцям неправомірної вигоди за голосування», – мовиться у повідомленні.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборця, учасника референдуму).

Придніпровський районний суд міста Черкаси задовольнив клопотання прокурора про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави в сумі 36 540 гривень.

14 жовтня Верховна Рада України ухвалила законодавчі зміни щодо посилення відповідальності за вчинення злочинів проти виборчих прав громадян. Тепер закон встановлює кримінальну відповідальність не лише для тих, хто підкуповує, а й для тих, хто отримує незаконну вигоду від голосування.

XS
SM
MD
LG