Доступність посилання

ТОП новини

Громадськість та влада вперше за п’ять років відзначать річницю Голодомору разом


У Києві презентували програму заходів до річниці Голодомору 1932-33 років в Україні, що триватимуть з 18 до 20 і 22 листопада. Вперше за останні п’ять років до її підготовки, окрім громадськості, долучилося Міністерство культури.

Серед запланованих подій – урок пам’яті в Меморіалі жертв Голодомору, відкриття документальної фотовиставки про історію повстань українців проти сталінської політики колективізації в «Українському домі» та прем’єра французького фільму «Голодомор. Забутий геноцид». Повну програму можна переглянути на сайті Громадського комітету із вшанування пам’яті Голодомору-геноциду.

Крім того, організатори закликали мовників відмовитись від розважального контенту на радіо та телебаченні у ці дні.

«Ми не маємо перетворювати цю тему у плач і сльози, хоча вона однозначна болюча і жахлива. Але ми маємо показати, що у цій трагедії є момент об’єднання», – зауважила волонтер Громадського комітету Олена Подобєд-Франківська.

День пам’яті жертв Голодомору традиційно відзначають у четверту суботу листопада. Водночас Днем гідності і свободи указом президента стало 21 листопада. В цей день також заплановано низку заходів, серед яких Народне віче за участі музикантів, що виступали під час протестів, читання на літературній сцені та покази фільмів групи «Вавилон 13».

XS
SM
MD
LG