Доступність посилання

ТОП новини

Президента Чехії закидали яйцями за «проросійську політику»


«Червона картка» для Земана і Путін у ведмежій шкурі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

«Червона картка» для Земана і Путін у ведмежій шкурі

Під час святкування 25-ї річниці Оксамитової революції у Празі активісти освистали і закидали тухлими яйцями президента Чехії Мілоша Земана за його «проросійську політику» і за публічне використання лайки. Це сталося, коли Земан виступав перед пражанами.

Одне яйце влучило у президента Німеччини Йоахіма Ґаука, який був присутній на святкуванні разом з президентами Угорщини, Польщі та Словаччини.

За повідомленнями, на мить Ґаук був приголомшений, але продовжив участь у святкуваннях.

Раніше 17 листопада Мілош Земан дав інтерв’ю одному з російських телеканалів і заявив, що «в Україні відбувається звичайна громадянська війна», а санкції Заходу проти Росії не є виграшною стратегією.

У Чехії в понеділок, 17 листопада, відзначили День свободи і демократії – державне свято, присвячене річниці початку Оксамитової революції у тодішній Чехословаччині. Цього року від тих подій минуло 25 років.

Під час офіційних заходів президенти Чехії, Словаччини, Польщі, Угорщини і Німеччини відкрили пам’ятну дошку у чеській столиці Празі на місці, де 17 листопада 1989 року почалася масова студентська демонстрація. Жорстоке побиття демонстрантів увечері того дня поклало початок революції, яка скинула комуністичну владу.

XS
SM
MD
LG