Доступність посилання

ТОП новини

У МВС створили комісію з розслідування сутички між міліцією і активістами у Києві


Міністерство внутрішніх справ України створило комісію з розслідування сутичок, що сталися 17 листопада ввечері поблизу станції метро «Осокорки» у Києві під час знесення паркану довкола будівництва.

Як повідомляє сайт МВС, на час проведення службового розслідування відсторонений від займаної посади начальник Дарницького управління внутрішніх справ.

Очолить комісію керівник Департаменту внутрішньої безпеки МВС, а до її складу увійдуть радники глави МВС Зорян Шкіряк і Євген Захаров.

Як написав на своїй сторінці у Facebook радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, МВС обіцяє провести службове розслідування дій правоохоронців, які перевищили силу щодо активістів.

Водночас Геращенко заявив, що побиття активістів було спровоковане, зокрема, районним відділенням партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода», яке, за його словами, закликало людей вийти на акцію протесту.

За його словами, протестувальникам повідомили, що будівництво на цій ділянці абсолютно законне, і вони не мають права зносити загорожу біля місця забудови.

За підсумками конфлікту сім активістів були затримані й доставлені в райвідділ міліції, щодо них склали адміністративні протоколи, після цього всіх затриманих відпустили, сказав Геращенко.

За словами радника голови МВС, станом на сьогоднішній ранок до лікарень Дарницького району не зверталися громадяни, які б постраждали в ході бійки, «швидку допомогу» на місце події також не викликали.

17 листопада близько 19:00 приблизно 100 активістів мітингували проти будівництва в безпосередній близькості від виходу з метро «Осокорки». Вони спробували зламати загорожу навколо будівництва, називаючи його незаконним.

Співробітники правоохоронних органів перешкодили цьому, сімох людей затримали. Користувачі соцмереж заявляли, що міліція діяла занадто жорстко, б’ючи людей.

(Відео користувача Youtube)

XS
SM
MD
LG