Доступність посилання

ТОП новини

Норвегія надаватиме Україні фінансову допомогу


Прем’єр-міністри Норвегії і України, Ерна Сульберґ (Л) та Арсеній Яценюк (П)
Прем’єр-міністри Норвегії і України, Ерна Сульберґ (Л) та Арсеній Яценюк (П)

Норвегія надаватиме фінансову підтримку Україні. Угоду про підтримку українського державного бюджету підписали у вівторок, 18 листопада, голови урядів України та Норвегії під час першого офіційного візиту до Києва норвезького прем’єр-міністра Ерни Сульберґ.

Згідно з документом, упродовж трьох років Норвегія надаватиме українській стороні допомогу у вигляді кількох траншів.

«Ми підписали угоду, що Норвегія надасть Україні суму у 30 мільйонів євро. Аналогічна сума надаватиться і упродовж двох наступних років. Ми також хочемо допомоги внутрішньо переміщеним людям, які постраждали через конфлікт. Норвегія вже надала мільйон євро для цього, а сьогодні ми анонсували ще три мільйони на допомогу», – зазначила Сульберґ.

Осло і Київ також підписали угоду про створення міжурядової комісії зі співробітництва у сферах економіки, торгівлі та підприємництва, а також уклали договір про співпрацю у сфері ядерної та радіаційної безпеки.

У понеділок, 17 листопада, під час виступу у Варшаві Ерна Сульберґ заявила, що незаконна анексія Росією Криму та її роль у дестабілізації ситуації на Донбасі створили серйозну кризу на багатьох рівнях для політики безпеки Європи.

XS
SM
MD
LG