Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: атаки на Донецький аеропорт відбито, бойовики зазнали втрат


Донецький аеропорт, архівне фото
Донецький аеропорт, архівне фото

Українські військові успішно відбили атаки на Донецький аеропорт, бойовики зазнали великих втрат. Про це повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, протягом доби бойовики з артилерії, мінометів, гранатометів та стрілецької зброї п’ять разів обстріляли Донецький аеропорт.

Крім того, проросійські сепаратисти обстріляли з систем залпового вогню «Град» позиції сил АТО біля населених пунктів Нікішине, Рідкодуб, Донецький, Новотошківське.

Лисенко повідомив, що з артилерії та мінометів терористи минулої доби тричі обстріляли українські опорні пункти біля міста Авдіївка Донецької області.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню, а 19 вересня схвалила меморандум про реалізацію цього пункту протоколу, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї та наступальних дій. Проте ці угоди неодноразово порушували.

У РНБО повідомили, що станом на 11 листопада від початку проведення АТО 4079 українських військових були поранені, загинули 1052.

XS
SM
MD
LG