Доступність посилання

ТОП новини

МЗС відповіло Кремлю про НАТО: така риторика з минулого століття


©Shutterstock
©Shutterstock

Україна є суверенною державою, і тільки її народ має право визначати, до яких міждержавних союзів чи об’єднань вступати і з ким співпрацювати, заявили в МЗС України. Так речник міністерства Євген Перебийніс прокоментував заяву Дмитра Пєскова – прес-секретаря президента Росії щодо бажання Москви отримати від Заходу гарантій неприєднання України до НАТО.

«Що стосується якихось гарантій, які хоче отримати Росія, то я думаю, що це Україна має права вимагати гарантій від Росії припинити втручатись у наші внутрішні справи, надсилати на нас свої війська і анексувати наші території. Взагалі, вся ця російська риторика, що хтось має право комусь забороняти або дозволяти кудись вступати, це абсолютно риторика минулого століття», – наголосив Перебийніс Радіо Свобода.

За його словами, український народ зробив свій вибір на користь європейських демократичних цінностей, продемонстрував мужність і здатність на самопожертву задля їхнього досягнення.

Речник російського лідера Дмитро Пєсков в інтерв’ю британській телерадіомовній корпорації BBC заявив, що Росія прагне отримати від країн Заходу гарантії неприєднання України до НАТО.

Україна і Захід звинувачують Росію у втручанні у внутрішні справи незалежної країни, а саме в постачанні зброї та бойовиків на Донбас і введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG