Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті вшанували пам’ять жертв Голодомору


Традиційну акцію «Запали свічку пам’яті», присвячену вшануванню пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років, провели сьогодні в Івано-Франківську студенти Інституту туризму Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Розпочалася акція ходою від пам’ятника Івана Франка до Меморіального скверу, де біля каплиці відбувся поминальний молебень за загиблими. Учасники акції запалили свічки в пам’ять про загиблих в роки радянсько-сталінських репресій, під час Революції гідності на Майдані і під час бойових дій на сході України.

Як зазначив директор Інституту туризму, професор Володимир Великочий, акція добровільна, цього року проводиться вп’яте, і тепер до неї долучилися не лише студенти університету, а й члени громадської організації «Патріот України» й управління МВС в області.

Крім того, у місті відбувся круглий стіл «Голодомор: як по «страшних жнивах» виховати відповідальну силу», учасники якого визнали необхідність зміни в навчальних програмах щодо вивчення Голодомору.

Завтра в академічному українському облмуздрамтеатрі імені Івана Франка покажуть виставу «Ігри імператора», присвячену пам’яті жертв Голодоморів усіх часів.

За словами директора театру Ростислава Держипільського, ця вистава базується на трьох творах: «97» Миколи Куліша, «Калігула» Альберта Камю і філософських трактатах Григорія Сковороди. Вперше поставили її шість років тому і відтоді традиційно показують у ці листопадові дні.

Пам’ять жертв Голодомору в Україні відзначають щороку у четверту суботу листопада.

XS
SM
MD
LG