Доступність посилання

ТОП новини

Байден та Порошенко обговорили кризову координацію у разі припинення поставок газу


Віце-президент США Джо Байден
Віце-президент США Джо Байден

Президент Петро Порошенко обговорив із віце-президентом США Джозефом Байденом питання координації дій у разі припинення поставок природного газу з Росії. Про це заявив Порошенко під час прес-конференції з віце-президентом США Джо Байденом в Києві.

«Ми обговорили питання нашої співпраці в енергетичній сфері. Багато напрямів співпраці, починаючи від атомної енергетики й закінчуючи кризовою координацією, якщо ситуація з поставками газу буде поставлена під питання», – зазначив президент.

30 жовтня компанія «Нафтогаз України» і російський «Газпром» домовилися про відновлення поставок газу Україні в зимовий період, а також узгодили їхні умови до березня 2015 року.

Згідно з досягненими домовленостями, «Нафтогаз» заплатить сумарно 3 мільярди 100 мільйонів доларів, щоб розрахуватися за 11,5 мільярдів кубометрів газу, поставленого «Газпромом» у листопаді – грудні минулого року і квітні – червні нинішнього, з розрахунку за ціною у 268,5 доларів за тисячу кубометрів, на якій наполягла Україна.

У червні Росія повністю припинила газопостачання в Україну. Після цього почалися переговори про його відновлення у тристоронньому форматі Україна-ЄС-Росія.

Україна розробляє реверсні маршрути поставок газу з європейських країн.

XS
SM
MD
LG