Доступність посилання

ТОП новини

До суду передали 6 справ проти працівників ДАІ за порушення прав автомайданівців


Прокуратура Київської області направила до суду ще шість обвинувальних актів стосовно співробітників Державної автоінспекції області, які в січні-лютому цього року протиправно притягали до адміністративної відповідальності водіїв-учасників Автомайдану.

Як заявляє прес-служба прокуратури, міліціонери вносили свідомо неправдиві відомості до протоколів про адміністративне правопорушення, складених стосовно автомайданівців і на цій підставі водіїв незаконно притягували до адмінвідповідальності.

Правоохоронців звинувачують за статтями «незаконне перешкоджання організації або проведенню мітингів» і «службове підроблення».

Загалом, заявили в прокуратурі, вони направили до суду десять обвинувальних актів стосовно співробітників органів внутрішніх справ, пов’язаних із незаконним притягненням до адміністративної відповідальності автомайдановців.

Під час масових акцій протесту в Києві учасники Автомайдану проводили пікети біля будинків вищих державних посадових осіб, в тому числі біля резиденції «Межигір’я» колишнього президента Віктора Януковича. Працівники ДАІ тоді складали рапорти про порушення правил дорожнього руху.

XS
SM
MD
LG