Доступність посилання

ТОП новини

Суд визнав незаконним демонтаж пам’ятника Леніну в Харкові


Демонтаж пам’ятника Леніну в Харкові, 28 вересня 2014 року
Демонтаж пам’ятника Леніну в Харкові, 28 вересня 2014 року

Харківський окружний адміністративний суд частково задовольнив позов Харківської міськради про скасування розпорядження голови Харківської облдержадміністрації щодо пам’ятників епохи тоталітаризму, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Суд частково задовольнив позов, скасувавши відповідне розпорядження в частині «вжиття заходів щодо демонтажу пам’ятника Леніну, розташованого на площі Свободи в Харкові».

У Харківської облдержадміністрації обіцяють оскаржити це рішення суду.

Наразі цього рішення суду у реєстрі судових рішень немає.

Раніше до суду звернулися представники Харківської міської ради з адміністративним позовом до голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути та облдержадміністрації, в якому просили суд визнати незаконним і скасувати повністю розпорядження «Про врегулювання ситуації в області щодо пам’ятників епохи тоталітаризму» і зобов’язати облдержадміністрацію не вилучати пам’ятник Леніну, розташований на площі Свободи у Харкові, з Державного реєстру нерухомих пам’яток України, і не здійснювати демонтаж цього пам’ятника.

28 вересня у Харкові був знесений найбільший в Україні пам’ятник Леніну, який стояв на площі Свободи. Міська влада назвала знесення незаконним і пообіцяла відновити пам’ятник.

XS
SM
MD
LG