Доступність посилання

ТОП новини

Уряд підготував законопроект про реформування державної служби


Нова Верховна Рада України одним із перших має ухвалити закон про державну службу і статус держслужбовця, заявляє голова Національного агентства з питань держслужби Костянтин Ващенко у виступі на всеукраїнському конкурсі «Кращий державний службовець».

За його словами, без цього неможливе реформування системи державного управління.

«Ми повинні створити професійну, компетентну, ефективну державну службу, яка буде привабливою для молодих спеціалістів і для всіх державних службовців з точки зору заробітної плати й особистого розвитку. Важливе і досягнення певних кар’єрних вершин. Все це має бути втілене у новому законопроекті про державну службу», – повідомив Ващенко.

Як заявив голова Нацагентства, проект закону передбачає розмежувати політичні й адміністративні посади, врегулювати статус державного службовця. Під час реформування державної служби кандидати на державні посади будуть добиратися виключно на конкурсній основі, вони матимуть належне фінансове забезпечення й об’єктивні можливості просування по службових сходинках.

Ващенко також повідомив, що реформа державної служби передбачає, серед іншого, створення служби управління персоналом, як і зміну підходів до роботи держслужбовців.

Раніше цього місяця Дмитро Шимків, заступник голови адміністрації президента з питань проведення реформ в ефірі Радіо Свобода заявив про необхідність терміново скоротити «армію чиновників» й на адекватну заробітну плату поставити людей, «які хочуть змінити країну». За його словами, нині в Україні – 433 тисячі чиновників.

XS
SM
MD
LG