Доступність посилання

ТОП новини

КВУ: вибори до Луганської і Донецької облрад можуть відбутися в лютому 2015-го


Олексій Кошель
Олексій Кошель

Верховна Рада має найближчим часом ухвалити рішення про проведення позачергових виборів депутатів Донецької і Луганської обласних рад, і вони можуть відбутися вже в лютому 2015 року, заявляють у Комітеті виборців України.

«Є нагальна необхідність проведення виборів Донецького і Луганського обласних рад. Ми вважаємо, що протягом перших тижнів роботи Верховної Ради необхідно ухвалити постанову про проведення позачергових виборів Луганської та Донецької обласних рад», – заявив голова КВУ Олексій Кошель.

«Таким чином, ми отримаємо реальну можливість у відповідності з чинним законодавством у перший або другий тиждень лютого провести вибори Луганської і Донецької обласних рад. Ми розуміємо, що ці облради працюватимуть протягом дев’яти місяців до проведення чергових місцевих виборів, але, на нашу думку, це буде виправдано, оскільки проведення таких виборів допоможе вирішити кілька ключових питань», – сказав Кошель.

За його словами, буде вирішене питання функціонування місцевої влади в цих регіонах, також це надасть змогу з’явитися новим лідерам регіону на противагу «ДНР» і «ЛНР».

Кошель також наголосив, що зараз є всі підстави для припинення повноважень Луганської і Донецької облрад, оскільки вони збиралися в останній раз навесні. За законом, повноваження місцевих рад можуть бути припинені, якщо сесії не проводяться без поважних причин.

Як заявили в КВУ, чергові місцеві вибори в Україні можуть пройти в жовтні 2015 року.

26 жовтня в Україні відбулися позачергові вибори парламенту.

XS
SM
MD
LG