Доступність посилання

ТОП новини

Суд вирішив заарештувати генерала Назарова за катастрофу Іл-76


Бойовий «ЛНР» біля збитого Іл-76 (архівне фото)
Бойовий «ЛНР» біля збитого Іл-76 (архівне фото)

Суд вирішив заарештувати генерала Генштабу України Віктора Назарова, якого звинувачують у службовій недбалості, що спричинила катастрофу літака Іл-76 над аеропортом у Луганську.

У вівторок, 25 листопада, Печерський районний суд Києва частково ухвалив клопотання Генеральної прокуратури, обравши для Назарова запобіжний захід у вигляді двох місяців тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 365 тисяч 400 гривень.

Віктор Назаров заперечував свою причетність і заявляв, що інформація СБУ про готовність бойовиків збити літак надійшла у штаб АТО занадто пізно.

Захисники підозрюваного заявляли, що Назарову не можна перебувати під арештом за станом здоров’я через катаракту одного ока.

Обвинувачення заявляє, що халатність Віктора Назарова спричинила загибель 49 людей і знищення майна на суму 2,8 мільйона гривень.

14 червня під час заходу на посадку в аеропорту Луганська пострілом із зенітного ракетного комплексу було збито військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76. На борту літака, окрім 9 членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Усі вони загинули.

Бойовики угруповання «ЛНР», визнаного в Україні терористичним, взяли відповідальність за збиття літака.

XS
SM
MD
LG