Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: США ведуть «геополітичну гру» проти «законних інтересів» Москви


©Shutterstock
©Shutterstock

У Міністерстві закордонних справ Росії звинувачують США у запланованій «геополітичній грі» в Україні, а також вважають, що вона ведеться не тільки проти «законних інтересів безпеки» Росії, а й проти Європи. Про це йдеться у заяві російського дипломатичного відомства.

«Прямим підсумком нинішнього курсу Вашингтона виявився фактичний «розрив» України, яка опинилася у вирі громадянської війни, погіршення відносин між Росією і ЄС та НАТО, які підкорилися тиску США, різке загострення військово-політичної обстановки в Європі», – йдеться у заяві.

США критикують Москву через її дії щодо України.

16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна та міжнародна спільнота не визнали це голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

Також Україна і Захід, зокрема і США, звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

Напередодні у НАТО заявили, що пряме і приховане втручання Росії, включаючи розгортання військ без розпізнавальних знаків є головною причиною військового конфлікту і гуманітарної кризи на Донбасі. Альянс закликав Росію зупинити спроби дестабілізувати ситуацію в Україні, а також припинити порушувати права людини, зокрема у Криму та на Донбасі.

XS
SM
MD
LG