Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: нова тенденція – гостре протистояння між «бандами терористів» на Донбасі


Протистояння між угрупованнями бойовиків загострюються – РНБО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

Новою тенденцією цього тижня стало різке загострення протистояння між різними «бандами терористів» на Луганщині, які публічно звинувачують одне одного у привласненні і розкраданні вантажів, що надходять з Росії, заявив у суботу на традиційному щоденному брифінгу заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Володимир Полевий.

Крім того, заявив він, бойовики дедалі гостріше змагаються за контроль над територіями, «щоб мати можливість їх грабувати, вивозячи цінності, вугілля, металобрухт до Росії».

Як сказав речник, у п’ятницю бойовики угруповання «ЛНР», що визнане в Україні терористичною організацією, в місті Антрациті атакували угрупування формування російських «казаків» «Всевелике військо донське», зокрема, здійснили збройний напад на їхню «військову комендатуру». За оперативними даними, які навів Полевий, загинуло щонайменше 12 осіб, у тому числі «комендант» міста. Очільники «ЛНР» назвали цю сутичку «операцією знешкодження бандформування», додав представник РНБО.

За його словами, загострення стосунків між бандами «казаків» та бойовиками «ЛНР» на півдні Луганщини створює суттєву загрозу місцевому населенню. Тому людей просять бути обережними й застерігають, що повторення сутичок найближчим часом можливе в містах Красному Лучі та Стаханові.

Сепаратисти про ці сутички прямо не повідомляють, але в соціальних мережах у суботу поширений відеозапис виступу ватажка так званої «національної гвардії» російських донських «казаків» на Луганщині Миколи Козіцина, зроблений, як стверджують, у п’ятницю в російському місті Новочеркаську. Як пояснюють, там Козіцин перебуває «у відпустці». Користувачі соцмереж, у тому числі прихильники сепаратистів, припускають, що Козіцина «прибрали» від активної участі в подіях на захопленій частині Донбасу.

XS
SM
MD
LG