Доступність посилання

ТОП новини

КМДА пропонує підвищити вартість проїзду в метро до чотирьох гривень


Київська міськдержадміністраціяпропонує встановити разову вартість проїзду у метрополітені та міській електричці на рівні 4 гривні. Про це йдеться в проекті розпорядження КМДА «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартість проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху», розміщеному на сайті відомства.

Згідно з документом, разову вартість проїзду у трамваї, автобусі, фунікулері пропонують встановити на рівні 3-х гривень. Проїзд пільгових категорій громадян здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства України.

Згідно з проектом документа, вартість місячного проїзного на один вид транспорту, згідно з документом, пропонується встановити на рівні: для автобуса, трамвая, фунікулера та тролейбуса – 130 гривень, міської електрички – 150, метро – 300 гривень. Про річні проїзні в проекті документу КМДА не йдеться.

12 листопада міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада буде змушена підвищити вартість проїзду у столиці. Керівництво столичної підземки неодноразово заявляло, що здійснює перевезення у збиток, наполягаючи на підвищенні вартості проїзду.

XS
SM
MD
LG