Доступність посилання

ТОП новини

Армію України можна озброїти таємно – військові експерти


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

У наступній фазі війни на сході України сепаратисти матимуть перевагу над ЗСУ, якщо США не нададуть Україні допомогу. Про це на сторінках видання «Army Times» пише військовий аналітик, відставний генерал армії США Марк Гертлінґ, який до 2012 року очолював командування армії США у Європі (USAREUR).

Попередні битви були дуелями артилерії з активною участю хоробрих українських спецпідрозділів. Але друга фаза військової кампанії буде іншою
Марк Гертлінґ

«Попередні битви були дуелями артилерії з активною участю хоробрих українських спецпідрозділів. Але друга фаза військової кампанії буде іншою. Сепаратистів постійно посилюють технічно просунуті загальновійськові підрозділи озброєні великокаліберними зенітно-ракетними батареями, точними ракетами ППО, цілими ешелонами безпілотників-шпигунів. На боці сепаратистів також сильна логістика та стратегічна інформаційна кампанія, створена лідером Росії, який прагне перемоги за будь-яку ціну. Війна може стати потворною і однобічною», – пише експерт.

Гертлінґ відзначає, що попри продемонстровану ЗСУ здатність змінюватись відповідно до обставин та наявність серед українських військових справжніх талантів, допомога США повинна зіграти вирішальну роль у посиленні української армії «перед лицем нахабної агресії».

Для цього експерт закликає США підвищити допомогу українській армії у сферах «підготовки, військових радників».

Воднчоас колишній радник з національної безпеки у адміністрації президента Буша Стівен Гедлі (Stephen Hadley) минулого тижня запропонував адміністрації Обами розглянути варіант з таємним постачанням зброї до України.

Я б думав про надання смертельної зброї Україні. У нас є ЦРУ, є такий інструмент, як приховані операції
Стівен Гедлі

«Якби я досі був на колишній посаді, я б точно думав про надання смертельної зброї Україні. Знаєте, у нас є ЦРУ, є такий інструмент, як приховані операції. Я б поставив собі запитання, а чи ми хочемо надавати Україні зброю відкрито і тим самим дати сигнал Путіну, чи може варто зробити все без розголосу. Зараз ми забагато говоримо і замало робимо. Іноді буває добре, коли зброя просто з'являється на полі бою. Путін так і робить. Щось відбулось – і він одразу заперечує це. Я прихильник правди, але конкретні дії дозволяють досягнути мети краще, ніж розмови про дії», – заявив Стівен Гедлі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG