Доступність посилання

ТОП новини

Лінкявічюс закликає Захід надати Україні військову підтримку


Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс закликає Захід підтримати Україну, зокрема і у військову плані. Про це він заявив у вівторок, 2 грудня, після прибуття до Брюсселя на зустріч із іншими керівниками МЗС країн НАТО.

«З часу, як вони зіштовхнулися із зовнішньою агресією, це вже не є міжнародним конфліктом. Вони мають воювати. Це війна. Вони мають проводити реформи. А ми зобов’язані підтримати українську владу у всіх планах: економічному, фінансовому і політичному. Також я б сказав у військовому, допомагаючи їхнім збройним силам», – наголосив Лінкявічус.

У Європейському союзі раніше заявляли, що ЄС як невійськове об’єднання, у принципі, не має можливості надавати військову допомогу будь-кому, але це можуть робити окремі країни-члени.

16 березня 2014 на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна, Європейський союз та США не визнали це голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG