Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ досліджує кілька шляхів «незаконного збагачення Арбузова»


Сергій Арбузов
Сергій Арбузов

Екс-голову Національного банку України Сергія Арбузова підозрюють не лише у розкраданні прибутку телеканалу БТБ, повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

«Наразі перевіряються факти незаконного збагачення Сергія Арбузова у низці кримінальних проваджень», – зазначив працівник прес-служби у розмові з Радіо Свобода.

Раніше повідомлялося, що одне з проваджень відкрили за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу за фактом зловживання службовим становищем.

Сьогодні адвокат Сергія Арбузова Юрій Фомін заявив, що єдиним, у чому звинувачують Сергія Арбузова, є розкрадання прибутку телеканалу БТБ. Він також зазначив, що телеканал, згідно із документами, не отримав ніякого прибутку, отже, складу злочину не існує. Через те захист і звернувся до Печерського райсуду із клопотанням закрити провадження і зняти арешт з грошей екс-голови Національного банку України, сказав адвокат.

21 листопада Печерський райсуд Києва розглянув клопотання захисників Арбузова і вирішив скасувати раніше накладені арешти на майно колишнього голови Національного банку Сергія Арбузова і його дружини Ірини Арбузової.

У Генпрокуратурі заявляють, що 24 листопада суд задовольнив клопотання про повторний арешт рахунків Арбузова. За даними відомства, кошти у повному обсязі і надалі перебувають на арештованих рахунках. Сам Сергій Арбузов також наполягає на тому, що грошей з рахунків не знімав.

XS
SM
MD
LG