Доступність посилання

ТОП новини

Активісти вимагали люстрації суддів біля Києво-Святошинського суду


Самооборона прийшла в гості до суддів Києво-Святошинського суду
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Самооборона прийшла в гості до суддів Києво-Святошинського суду

Активісти Самооборони Київської області та депутати об’єднання «Самопоміч» прийшли до Києво-Святошинського районного суду з вимогою звільнити суддів, які підпадають під дію закону «Про очищення влади».

«Ми вимагаємо, щоб тих суддів, які ухвалювали незаконні рішення проти учасників Євромайдану, Автомайдану, громадських активістів, було звільнено або люстровано. Вони давно повинні бути позбавлені права займати посади протягом певного періоду часу згідно з законом. Суддя Владислав Лисенко – це суддя, який позбавляв прав учасників Автомайдану після того, як вони їздили до Межигір’я. Юрій Бурбела – це суддя, який ухвалював незаконні рішення щодо «васильківських терористів». Однозначно, ці люди ухвалювали політичні рішення і не відповідають тим критеріям, щоб могти далі вершити правосуддя», – наголошує народний депутат від об’єднання «Самопоміч» Ірина Суслова, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Активісти розвісили плакати з інформацією про суддів на стінах суду, а також зайшли в кабінети до голови суду Володимира Лисенка та судді Владислава Лисенка. Останній звинувачення активістів заперечував.

«Я діяв виключно згідно з чинним законодавством. Мені не було відомо, навіть якщо я і позбавив когось прав, що це саме Автомайдан. Не було ажіотажу, таких людей, мітингів. Звідки я знав, що хтось учасник якогось Майдану?» – сказав суддя.

Це вже третя акція активістів біля Києво-Святошинського суду.

Закон про люстрацію, ухвалений парламентом у вересні, набув чинності 16 жовтня.

17 листопада Верховний суд звернувся до Конституційного суду з проханням перевірити на відповідність Конституції окремих положень закону про очищення влади.

Раніше голові Верховного суду надійшли звернення з аналогічним проханням від окремих суддівських колективів.

XS
SM
MD
LG