Доступність посилання

ТОП новини

Військова прокуратура обвинувачує слідчого СБУ у фальсифікації вини Тимошенко


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Військова прокуратура повідомила про підозру слідчому СБУ у фальсифікації вини Юлії Тимошенко, повідомляє прес-службавідомства.

За даними прокуратури,офіцер органів СБУ, який, перебуваючи на посаді начальника слідчого відділу управління СБУ в Харківській області, вчинив кримінальне правопорушення під час розслідування кримінального провадження щодо Юлії Тимошенко у січні 2012 року.

Проти співробітника СБУ порушено справу за частиною 2 статті 372 Кримінального кодексу України (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим).

Раніше прокуратура Харківської області двом працівникам Качанівської виправної колонії (№ 54) оголосила про підозру у застосуванні сили до Тимошенко.

22 лютого Верховна Рада ухвалила постанову про виконання міжнародних зобов’язань України щодо звільнення екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко. Того ж дня Тимошенко вивезли з будівлі лікарні Харкова на сидячому візку, вона прибула на Майдан.

Тимошенко в жовтні 2011 року було засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році.

У жовтні 2011 року СБУ відкрила кримінальну справу щодо ЄЕСУ проти Тимошенко.

XS
SM
MD
LG