Доступність посилання

ТОП новини

Про становище в Донецькому аеропорту надходять суперечливі повідомлення


Біля Донецького аеропорту, фото 2 грудня 2014 року
Біля Донецького аеропорту, фото 2 грудня 2014 року

Про становище в Донецькому аеропорті сьогодні надходять суперечливі повідомлення.

Зокрема, у прес-центрі антитерористичної операції повідомили дані станом на 19-у годину, що українські захисники нового терміналу аеропорту «Донецьк» змусили відійти зі втратами сепаратистів, які намагалися штурмувати його лобовою атакою.

Як сказав речник АТО Леонід Матюхін, загалом сепаратисти намагалися сьогодні атакувати укріплення українських сил у новому терміналі кілька разів, обстрілюючи їх із танків, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї.

«Моральний дух терористів після гідної відсічі наших кіборгів сильно впав», – заявив він.

Відео: Військове телебачення України

У цьому повідомленні нічого не згадано про старий термінал аеропорту, який останнім часом теж був під контролем українських військових.

Раніше сьогодні сепаратисти в соцмережах стверджували, що внаслідок їхнього наступу українські сили залишили обидва термінали Донецького аеропорту. А «Громадське телебачення» заявило з посиланням на неназване «джерело» в сусідньому селі Піски, яке є базою для захисників аеропорту, що внаслідок сильного обстрілу сепаратистами старого терміналу і його значні пошкодження «українським військовим довелося його залишити».

За станом на 12:30 дня в Інформаційно-аналітичному центрі Ради національної безпеки і оборони заявляли, що і старий, і новий термінали аеропорту перебували під контролем українських військ.

Інформації про це з інших джерел наразі немає.

Удень президент Петро Порошенко, зустрічаючись у Києві з групою захисників аеропорту «Донецьк», заявляв, що там «ми захищаємо всю Україну», і якщо віддати аеропорт ворогові, то ворог дійде і до Львова.

Бої за аеропорт «Донецьк», уже цілком зруйнований, тривають із травня. Особливо посилилися вони після оголошення так званого «перемир’я» 5 вересня. Аеропорт на околиці Донецька далі контролюють українські сили, тоді як решту міста захопили проросійські сепаратисти.

XS
SM
MD
LG