Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики обстріляли українських військових, використовуючи «Гради» з гумконвою – штаб АТО


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 5 грудня 2014 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 5 грудня 2014 року

За минулу добу бойовики 45 разів обстріляли позиції українських військових. Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook.

Як йдеться в повідомленні, використовуючи вміст «гуманітарного конвою» з Росії, терористи відкривали артилерійсько-мінометний вогонь та здійснювали залпи з «Градів».

Особливо це було відчутно на Луганському, Донецькому та Дебальцівському плацдармах. Обстрілів зазнали мирні мешканці населених пунктів Кримське, Трьохізбенка, Вільхове, Макарове, Щастя, Березове, Опитне, Авдіївка, Мар’їнка, Нова Григорівка, Чорнухіне, Орлово-Іванівка, Міус.

За даними прес-центру, за минулу добу від ворожих обстрілів постраждали двоє мирних мешканців Донбасу.
Крім того, за даними штабу АТО, в районі міжнародного аеропорту «Донецьк» українські «кіборги» мужньо відбивають атаки. «Після того, як декілька днів тому у бою за старий термінал було знищено значну кількість елітних російських вояків, бандити лише один раз ризикнули наблизитись до позицій бійців АТО на відстань автоматного пострілу. І знову потерпіли невдачу», − йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що українські війська на усіх напрямках продовжують активну бойову роботу. Зокрема, військові сапери проводять знищення нерозірваних боєприпасів, очищуючи територію населених пунктів. Здійснюються пошуково-ударні дії з метою ліквідації диверсійних банд противника. Протитанкові та механізовані підрозділи вдосконалюють практичну майстерність у використанні сучасних переносних протитанкових комплексів.

В штабі додали також, що українська артилерія нанесла 21 вогневий удар по скупченням живої сили та техніки бойовиків.

XS
SM
MD
LG