Доступність посилання

ТОП новини

Заступник держсекретаря США відвідала пункт пропуску «Гоптівка» на кордоні з Росією


Роуз Ґоттемоллер
Роуз Ґоттемоллер

Заступник державного секретаря США з контролю над озброєнням та міжнародною безпекою Роуз Ґоттемоллер сьогодні відвідала пункт пропуску «Гоптівка» на кордоні України з Росією. Її супроводжували заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця та голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, повідомили у прес-службі МЗС України.

Згідно з повідомленням, Ґоттемоллер ознайомилася з порядком роботи МАПП «Гоптівка», оглянула систему радіаційного контролю «Янтар» та інші технічні засоби, що отримувались Держприкордонслужбою за рахунок Міжнародної технічної допомоги від США. Як зазначили в МЗС, допомога, що надається американською стороною в рамках проекту «Друга лінія оборони», спрямована на посилення державного кордону України, зокрема, протидії ядерній контрабанді. Вона є надзвичайно важливою саме в східних регіонах України.
На переконання МЗС, «проведений захід підтвердив готовність сторін до подальшої спільної роботи заради забезпечення непорушності кордонів України».

Заступник державного секретаря США з контролю над озброєнням та міжнародною безпекою перебуває в Україні з дводенним візитом (5-6 грудня).

XS
SM
MD
LG