Доступність посилання

ТОП новини

У «ДНР» назвали пункти, які хочуть узгодити до зустрічі в Мінську


Денис Пушилін
Денис Пушилін

Сепаратисти хотіли б почути більш виразну позицію влади України «щодо поетапного зняття Україною економічної блокади Донбасу», заявив один із лідерів сепаратистського угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, Денис Пушилін.

Як заявив він у розмові з Радіо Свобода, з цього приводу «немає розуміння».

Крім того, за словами Пушиліна, узгодження потребує «введення в дію законів України про особливий статус Донбасу і про амністію». «Українська сторона не формулює виразно свою позицію по цих пунктах», – заявив він.

Щодо планованих на 9 грудня мирних переговорів у Мінську, Пушилін наголосив, що ця зустріч відбудеться, але дата зараз узгоджується. «9 числа чи 12-го чи якась інша дата цього тижня, це покаже час», – сказав він.

Пушилін також додав, що представники «ДНР» дотримуватимуться «режиму тиші», який 9 грудня має початися у зоні АТО.

Напередодні Пушилін заявляв, що сепаратисти не встигнуть вирішити цілу низку питань, пов’язаних із мирними переговорами, до 9 грудня, коли ці переговори мають відбутися в білоруському Мінську і тому ця зустріч має відбутися не раніше як 12 грудня. Російські агентства «Інтерфакс» і «РІА Новості» цитували слова Пушиліна про те, що дуже багато питань іще треба опрацьовувати і «узгоджувати з керівництвом».

У Раді національної безпеки і оборони України підтвердили, що зустріч Тристоронньої контактної групи з участю представників України, Росії і ОБСЄ щодо врегулювання ситуації на Донбасі запланована в Мінську на 9 грудня. На попередніх таких зустрічах також були присутні представники донецьких і луганських сепаратистів.

Лідер угруповання «ЛНР», що визнане в Україні терористичною організацією, Ігор Плотницький 6 грудня запевнив, що угода про перемир’я з українською стороною буде підписана 9 грудня. Слова Плотніцького цитував сайт сепаратистів «Новороссия».

XS
SM
MD
LG