Доступність посилання

ТОП новини

Розгляд апеляції у справі Пукача знову перенесли


Представник Мирослави Гонгадзе у справі Олексія Пукача Валентина Теличенко
Представник Мирослави Гонгадзе у справі Олексія Пукача Валентина Теличенко

Апеляційний суд Києва, що в закритому режимі розглядає апеляції на вирок колишньому начальнику Департаменту розвідки і зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу, вирішив надати місяць представнику журналіста Олексія Подольського на доступ до державної таємниці. Про це повідомила представниця Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

«Сьогодні ми ще далекі навіть до закінчення підготовчої роботи до розгляду апеляційної скарги. Суд сьогодні вчергове вирішив задовольнити клопотання Подольського про надання додаткового часу для доступу до державної таємниці своєму новому представникові. Я чесно кажучи, здивувалася, бо Подольський з самого початку знав, що справа має гриф секретності. Таке враження, що Подольський і Пукач вже стоять не з протилежної сторони бар’єру, а з тієї самої», – заявила вона.

Теличенко додала, що після надання представнику Подольського доступу до державної таємниці, той попросить ще час на ознайомлення з матеріалами справа. Відтак наступне засідання, за її прогнозами, буде не раніше лютого 2015 року.

Сам Олексій Подольський у затягуванні справи звинувачує суддівський корпус, який, за його словами, робить все для захисту Леоніда Кучми.

Наразі у справі залишаються три апеляції: Подольського, Пукача і Гонгадзе. Свою апеляцію Мирослава Гонгадзе разом з Валентиною Теличенко збираються відкликати.

«Ми забрали апеляцію, бо у вироку правильно встановлені обставини, абсолютно аргументовано встановлена вина, покарання Пукачу максимальне – довічне ув’язнення. А якби суд сьогодні ухвалив законне рішення, враховуючи нашу апеляцію, і повернув справу на етап досудового слідства, Пукача треба було б звільнили з-під варти», – пояснила вона.

На початку 2013 року Печерський райсуд Києва визнав колишнього керівника Департаменту розвідки і зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача винним у вбивстві Георгія Гонгадзе і присудив йому довічне ув’язнення. Через рік суд почав у закритому режимі розглядати апеляції на вирок.

XS
SM
MD
LG