Доступність посилання

ТОП новини

МЗС рекомендує українцям не їхати на Філіппіни через тайфун


Повалені дерева і знищені будинки у центральній частині Філіппін, 8 грудня 2014 року
Повалені дерева і знищені будинки у центральній частині Філіппін, 8 грудня 2014 року

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від поїздок на Філіппіни у зв’язку з потужним тайфуном, повідомили у прес-службі МЗС.

«У зв’язку із тайфуном «Хагупіт» у Філіппінах, який супроводжується повенями, масштабними опадами і зсувами ґрунту, МЗС України рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до острівних провінцій Буріас, Маріндуке, Ромблон, Міндоро, Лубанг, районів східної частини острова Лусон і групи островів Вісая», – йдеться в повідомленні.

У МЗС закликають постійно відстежувати повідомлення місцевих органів про розвиток ситуації, а також бути готовим до екстреної евакуації з небезпечних зон дії циклону і, у випадку її проведення, дотримуватись інструкцій рятувальних служб.

У разі потрапляння в надзвичайну ситуацію МЗС радить звертатись до посольства України в Японії за номером телефону: +813 5474 97 70, а також на «гарячу лінію» міністерства: +38(044) 238 16 57.

Через тайфун «Хагупіт», що на вихідних вдарив по Філіппінах, загинула щонайменше 21 людина, пошкоджені будинки, лінії електропередач і повалені дерева. Понад мільйон людей залишили свої будинки у східній і центральній частині Філіппін через стихію. Швидкість вітру сягала 175 кілометрів на годину.

XS
SM
MD
LG