Доступність посилання

ТОП новини

Завтра у Раді силовики звітуватимуть про розслідування злочинів проти активістів Майдану


Єгор Соболєв
Єгор Соболєв

Завтра генеральний прокурор Віталій Ярема, голова СБУ Валентин Наливайченко та голова МВС Арсен Аваков під час спільного засідання антикорупційного та правоохоронного комітетів Верховної Ради звітуватимуть щодо розслідування злочинів проти активістів Майдану. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв.

За його словами, мета – публічно отримати відповіді керівників силових відомств,що потрібно для негайного завершення розслідувань справ про злочини щодо активістів Майдану.

«Якщо відповідей не буде – далі говорити будемо лише про відставку. Якщо відповіді будуть – домовимося про конкретний і короткий час, коли вони мають обернутися на результати. Якщо керівники правоохоронних органів, які прийшли до влади в результаті перемоги Євромайдану, не здатні розслідувати злочини проти нього – потрібно призначати нових. Саботажу не терпітимемо», – написав він.

Соболєв також повідомив, що на засідання запросили адвокатів Небесної сотні та Автомайдану.

У лютому цього року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею».

За словами Віталія Яреми, Генеральна прокуратура оголосила в розшук 22 підозрюваних у злочинах проти активістів Майдану. Станом на 12 листопада, зазначив генпрокурор, до суду вже направлені 7 кримінальних проваджень щодо 13 осіб, які вчинили злочини проти учасників Майдану.

XS
SM
MD
LG