Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ просить спецкомісію перевірити діяльність 48 суддів через рішення проти активістів Майдану


Генеральна прокуратура надіслала до Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів 48 заяв про проведення перевірки діяльності суддів Києва та з’ясування фактів, що свідчать про порушення ними присяги, наявності підстав для притягнення їх до відповідальності. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«У кримінальному провадженні встановлені особи суддів судів загальної юрисдикції міста Києва, які у листопаді 2013 - лютому 2014 роках ухвалювали рішення про обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою відносно осіб, які були учасниками масових акцій протесту», – йдеться у повідомлені.

У квітні 2014 року Верховна Рада України ухвалила закон «Про відновлення довіри до судової системи України».

Відповідно до вимог цього закону суддя суду загальної юрисдикції підлягає перевірці Тимчасовою спеціальною комісією з перевірки суддів у разі прийняття ним одноособово або у колегії суддів рішень, пов’язаних з обмеженням прав учасників масових акцій протесту у листопаді 2013 - лютому 2014 роках.

Станом на 12 листопада, зазначив генпрокурор Віталій Ярема, до суду вже направлені 7 кримінальних проваджень щодо 13 осіб, які вчинили злочини проти учасників Майдану.

XS
SM
MD
LG