Доступність посилання

ТОП новини

Журнал «Тайм» називає «особою року» борців із хворобою ебола


На обгортці журналу Time борців із хворобою ебола представляє лікар із Ліберії Джеррі Браун, 10 грудня 2014 року
На обгортці журналу Time борців із хворобою ебола представляє лікар із Ліберії Джеррі Браун, 10 грудня 2014 року

Журнал Time назвав сьогодні традиційну «особу року» за нинішній 2014 рік – за його версією, це лікарі, які борються з епідемією хвороби ебола. Вони вдостоєні такої честі за те, що «ризикували і не відступали, приносили себе в жертву і рятували».

«Решта світу може спати вночі завдяки тому, що група людей сповнені рішучості вистояти й боротися», – написала редактор журналу Нансі Ґіббз.

Хвороба ебола, яка вбила вже понад 6 тисяч 300 людей, переважно у країнах Західної Африки, вражала лікарів і медпрацівників у безпрецедентних кількостях, пише журнал.

Серед можливих претендентів на неофіційне, але поважане у світі звання «особи року» від журналу Time також претендували президент Росії Володимир Путін чи учасники протестів у США проти вбивства темношкірого хлопця в місті Ферґусоні і рішення суду не звинувачувати поліцейського, який убив того.

Як пише «Тайм», Путін цього року стає «дедалі більше ізольований» у світі, ведучи свою місію «відновити втрачену імперію своєї країни».

Цей журнал визначає «особу року», якою може бути і група людей чи й інше поняття (одного разу це була «планета Земля в небезпеці», іншого разу «комп’ютер»), із 1927 року. Цього звання вдостоювалися й різко негативні особи – такі, як Адольф Гітлер 1938 року чи Йосип Сталін 1939 і 1942-го. Володимир Путін уже був «особою року» у 2007-му.

XS
SM
MD
LG