Доступність посилання

ТОП новини

«Українське радіо» почало мовлення російською на Україну і європейську частину Росії


Національна радіокомпанія України і її творче об’єднання «Всесвітня служба радіомовлення України» розпочали мовлення російською мовою, повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

«Програми «Українського радіо» можна слухати як на території України, так і у Росії. Потужний 800-кВт передавач забезпечує покриття в Україні та Європейській частині Російської Федерації», – йдеться в повідомленні.

За повідомленням, на початковій стадії планується двогодинна програма, що складатиметься з актуальних новин, громадсько-політичних і культурно-освітніх програм.

Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко заявив, що мережа іномовлення розбудовується з метою формування позитивного іміджу України, інформування про міжнародне співробітництво, успіхи реформ, її інвестиційні й туристичні можливості.

2 грудня уряд створив Міністерство інформаційної політики України. Його очолив народний депутат Юрій Стець. Прихильники створення такого відомства заявили, що міністерство має захищати простір від російської пропаганди, вести інформаційну війну на території інших держав та координувати діяльність приватних ЗМІ з донесення інформації до окупованих територій.

Новоутворене відомство викликало різку критику громадськості, зокрема журналістів, які вважають, що ця структура, крім заявленої «відповіді на агресивну інформаційну війну Росії», може стати інструментом наступу на свободу слова в Україні.

XS
SM
MD
LG