Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти України і Росії засуджують напади на колег і хочуть боротися з пропагандою – ОБСЄ


Представники журналістських спілок України і Росії засудили сьогодні напади на їхніх колег і затримання журналістів в Україні і у зв’язку з українськими подіями, повідомила Організація з безпеки і співпраці в Європі.

Крім того, представники спілок, які зустрілися під егідою представника ОБСЄ зі свободи засобів інформації, закликали журналістів не брати участі у пропаганді і засвідчити солідарність із колегами, мовиться в повідомленні.

Представник ОБСЄ зі свободи засобів інформації Дуня Міятович наголосила на зустрічі на важливості всеохопного діалогу про свободу засобів інформації в Україні і про високі етичні стандарти журналістики в часи конфлікту.

Представники журналістських спілок України і Росії узгодили спільну заяву щодо безпеки журналістів, у якій, зокрема, закликали звільнити Сергія Сакадинського і Романа Черемського – двох журналістів, які досі затримані на сході України.

Це була вже четверта така зустріч за круглим столом із метою полегшити діалог між журналістами України і Росії, повідомили в ОБСЄ. Наступна планується на початок наступного року.

XS
SM
MD
LG