Доступність посилання

ТОП новини

На Рівненщині громада домагається звільнення щойно поновленого директора школи


У Більській Волі – шкільний Майдан
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

У Більській Волі – шкільний Майдан

На Рівненщині громада села Більська Воля Володимирецького району домоглася сьогодні звільнення щойно поновленого директора школи.

Начальник обласного управління освіти Анатолій Рижий зробив сьогодні запис про поновлення колишнього директора Світлани Бурачик у її трудовій книжці після рішення суду, однак батьки та учні не випустили чиновників та директора із кабінету, поки вона власноруч не написала заяву про звільнення.

Упродовж кількох днів батьки блокували роботу навчально-виховного комплексу в селі Більська Воля, протестуючи проти рішення поновити Світлану Бурачик на роботі. Учора батьки не пустили її на урок української мови.

Люди домагалися залишити на посаді виконувача обов’язків директора Олександра Колодія, який за три місяці роботи суттєво поліпшив матеріальне становище школи і домігся нормалізації атмосфери в колективі. Батьки розповідають, що на школу постійно здавали гроші, але попередніми роками її стан щороку лише погіршувався.

Районний відділ освіти звільнив Світлану Бурачик після двох доган, пов’язаних із суттєвими порушеннями в організації роботи школи (зокрема, організації харчування). Колишній директор, однак, довела факти порушення процедури звільнення, і суд поновив її трудові права.

Тепер Світлана Бурачик обіцяє звернутися до прокуратури, адже вважає, що її морально принизили.

Тим часом Володимирецький райвідділ освіти обіцяє завтра видати новий наказ про її звільнення.

XS
SM
MD
LG