Доступність посилання

ТОП новини

Екс-прокурора Київської області через звільнення Лозінського оголосили в розшук – ГПУ


Генеральна прокуратура України оголосила в розшук та оголосила про підозру колишньому прокурору Київської областіу зв’язку з незаконним звільненням народного депутата Віктора Лозінського. Про це повідомив старший помічник генпрокурора з особливих доручень Валерій Карпунцов.

«За фактом незаконного звільнення від відбування покарання колишнього народного депутата Віктора Лозінського 9 грудня 2014 року повідомлено про підозру колишньомупрокурору Київської області у вчиненні злочинів, а саме: організація службового підроблення, незаконне втручання в роботу автоматизованих систем, приховування вчинення тяжкого злочину та завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину зі штучним створенням доказів», – зазначив він.

Карпунцов також повідомив, що голова Бориспільського райсуду підозрюється у винесенні завідомо неправосудного рішення. Також повідомлено про підозру начальнику відділу прокуратури Київської області у зв’язку з пособництвом при винесенні постанови суддею завідомо неправосудного рішення.

4 червня Бориспільський міськрайонний суд Київської області ухвалив рішення достроково звільнити Лозінського з-під варти начебто за станом здоров’я й 11 червня засуджений вийшов на волю. Вранці, 12 червня, правоохоронці затримали Лозінського біля Білої Церкви Київської області й доставили назад у колонію.

Раніше, у березні, Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справ пом’якшив вирок Лозінському, якого раніше було засуджено за вбивство жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, призначивши йому нове покарання у вигляді 10 років (зменшивши покарання з 15 років).

Олійник загинув 16 червня 2009 року в результаті сутички на території мисливських угідь із Лозінським, а також тодішніми прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком й начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським.

XS
SM
MD
LG