Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО фіксує обстріли українських позицій з мінометів і стрілецької зброї


Фрагмент міни
Фрагмент міни

Станом на першу годину дня в зоні АТО зафіксовано 7 обстрілів незаконними збройними формуваннями українських позицій, повідомляє прес-центр АТО.

Обстріли були здійснені в районах населених пунктів Фрунзе, Кримське, Станиця Луганська, Нікішине.

За даними прес-центру АТО, проросійські бойовики застосовують стрілецьку зброю, міномети та протитанкові керовані ракети.

Українські позиції в аеропорту Донецька були двічі обстріляні з боку монастиря, ідеться в повідомленні прес-центру.

12 грудня у Раді національної безпеки та оборони України заявили, що можна констатувати поступове та обопільне встановлення «режиму тиші» в зоні АТО, вказавши, що за добу, яка передувала цій заяві, фактів використання важкої техніки, артилерії та систем залпового вогню «Град» не зафіксували.

За даними РНБО, 10 грудня на Донбасі вже під час дії режиму тиші загинули троє українських військових, ще восьмеро були поранені.

Голова луганської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що за минулу добу, 12 грудня, бойовики вісім разів обстріляли контрольовану Україною територію Луганської області, застосовуючи, зокрема, міномети. Для порівняння: 11 грудня обстрілів було три.

Агентство «Новороссия» цитує слова так званого «глави народної ради ДНР» Андрія Пургіна з посиланням на радіостанцію «Коммерсант FM» про те, що кількість бойових зіткнень між українськими військами та сепаратистами за час дії режиму тиші скоротилася в десять разів.

Режим тиші мав передувати проведенню нового раунду переговорів у Мінську за участі Росії, України та ОБСЄ, а також представників незаконних збройних угруповань «ДНР», «ЛНР» як спостерігачів. Передбачалося, що перемовини могли відбутися на тижні, що минає. Дата цих переговорів досі не визначена.

XS
SM
MD
LG