Доступність посилання

ТОП новини

У Росії потрібно забрати право вето у Раді безпеки ООН – Порошенко


У Російської Федерації потрібно забрати право вето у Раді безпеки ООН, оскільки вона є агресором. Про це телеканалу АВС сказав президент України Петро Порошенко під час свого візиту до Австралії.

«Ми повинні бути абсолютно відвертими і прямими: конфлікт на сході України демонструє неефективність післявоєнної системи глобальної безпеки, у тому числі Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй. І таке відбувається, якщо один з постійних членів, який має право вето, є агресором. Ми повинні розвивати нову систему, яка може зупинити розвиток цієї небезпечної у всьому світі», − сказав Порошенко.

Водночас, глава держави наголосив, що наразі він неготовий запропонувати зміни до Ради безпеки ООН, однак вкрай необхідно зняти право вето з Росії, яка є агресором.

«Я сумніваюся, що ми готові зараз, щоб публічно обговорити спосіб, як потрібно змінити Раду безпеки. Напевно, ми повинні забрати право вето з постійного члена», − резюмував президент.

Раніше повідомлялося, що члени Ради безпеки ООН все більше схиляються до того, щоб визнати Росію країною-агресором стосовно України. Україна останніми днями багато разів заявляла про пересування колон важких озброєнь та іншої військової техніки з Росії на захоплені сепаратистами частини територій Донбасу. До цього додається значне посилення обстрілів і нападів на українських силовиків із боку сепаратистів останніми днями. У світі наголошують, що такі дії Росії й сепаратистів підривають укладені ще у вересні, але так і не виконані ними Мінські домовленості. Росія звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG