Доступність посилання

ТОП новини

Влада України має спільну позицію – позбутися позаблокового статусу – Яценюк


Арсеній Яценюк (л) і Єнс Столтенберґ (п) на прес-конференції у Брюсселі, 15 грудня 2014 року
Арсеній Яценюк (л) і Єнс Столтенберґ (п) на прес-конференції у Брюсселі, 15 грудня 2014 року

Президент, прем’єр-міністр і влада України мають єдину спільну позицію щодо всіх питань оборони і національної безпеки, і спільним рішенням є позбутися так званого позаблокового статусу, заявив у понеділок голова уряду Арсеній Яценюк.

Виступаючи на прес-конференції у Брюсселі разом із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом, Арсеній Яценюк назвав цей позаблоковий статус, запроваджений попереднім президентом Віктором Януковичем, «подарунком Росії» з боку тодішнього керівника.

Як наголосив Яценюк, Україна ухвалюватиме і здійснюватиме реформи, необхідні для сектору безпеки, а також у політичному й економічному секторах, у секторі правосуддя, щоб відповідати всім стандартам і критеріям, які стосуються країн-членів НАТО.

Щодо перспективи самого членства України в Північноатлантичному союзі Яценюк сказав: «Я пам’ятаю, як дев’ять місяців тому в цьому ж будинку я заявляв, що членство в НАТО «ще не на нашому радарі». Тепер мушу вам сказати, що екран цього радара цілком змінився: ми бачимо на ньому російські танки, російські гаубиці, російських солдатів, російський чобіт на нашій землі».

Прем’єр додав, що Україна буде готова вступати до НАТО, коли досягне успіху у втіленні всіх необхідних реформ.

Арсеній Яценюк відвідує Брюссель із робочим візитом.

XS
SM
MD
LG